Design a site like this with WordPress.com
Get started

Γνωρίζουμε ότι η ελευθερία μας είναι ανεκπλήρωτη χωρίς την ελευθερία των Παλαιστινίων

 • Νέλσον Μαντέλα

Στη Λωρίδα της Γάζας, μόλις 360 χιλιόμετρα από τις ακτές της Κύπρου, κρίνεται η αξιοπρέπεια και το ήθος του κάθε δημοκρατικού ανθρώπου. Παρακολουθώντας με φρίκη τις τελευταίες εξελίξεις, εμείς οι προσυπογράφοντες – άνδρες και γυναίκες στην Κύπρο από τους χώρους της εργασίας και του συνδικαλισμού, των γραμμάτων και των τεχνών, της έρευνας, νομικοί, και πολλοί άλλοι – ενώνουμε τις φωνές μας με εκατοντάδες χιλιάδες άλλους ανθρώπους στον πλανήτη.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ με τον πιο έντονο τρόπο τη συνεχιζόμενη ισραηλινή βαρβαρότητα εναντίον του λαού της Παλαιστίνης, και συγκεκριμένα του αποκλεισμένου πληθυσμού της Λωρίδας της Γάζας. Εδώ και μια εβδομάδα, η ισραηλινή αεροπορία σφυροκοπά τη Γάζα αδιακρίτως, σκοτώνοντας τουλάχιστον 245 Παλαιστίνιους/ες (20.5), μεταξύ των οποίων και 64 ανήλικα παιδιά. Και ενώ το Ισραήλ «πανηγυρικά» εμβολίασε την πλειοψηφία του πληθυσμού του ενάντια στον κορωνοϊό, τα παλαιστινιακά εδάφη απειλούνται με μια πρωτόγνωρη ανθρωπιστική κρίση τεραστίων διαστάσεων, στην οποία έρχεται να προστεθεί τώρα και το φάσμα της πανδημίας.

Καταδικάζουμε τις εξώσεις των Παλαιστινίων από τις εστίες τους από φανατικούς έποικους στη συνοικία Σέιχ Τζαρρά των Ιεροσολύμων, με τη στήριξη της ακροδεξιάς κυβέρνησης Νετανιάχου, καθώς και τις βίαιες επιθέσεις κατά Μουσουλμάνων πιστών στο τέμενος του Αλ-Ακσά, οι οποίες αποτελούν και τον πρόλογο της τωρινής επιδρομής στη Γάζα.

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΟΙ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΑΝΤΙΠΑΛΟΙ. Το Ισραήλ ελέγχει πλήρως το έδαφος της ιστορικής Παλαιστίνης – το σημερινό κράτος του Ισραήλ, τη Δυτική Όχθη, ενώ επιβάλλει από το 2005 ένα αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, μέσα στην οποία ζουν σε απάνθρωπες συνθήκες ενάμιση εκατομμύριο Παλαιστίνιοι/ες. Κατέχει την ισχυρότερη αεροπορία της περιοχής, καθώς και «αδήλωτα» πυρηνικά όπλα. Απολαμβάνει προνομιακή μεταχείριση από τις ΗΠΑ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, που το ανταμείβουν με όπλα, βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, καθώς και με προνομιακές εμπορικές σχέσεις. Πρόσφατα έχει συνάψει και επίσημα συμμαχίες με τα πιο στυγνά δικτατορικά καθεστώτα της περιοχής, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Μπαχρέιν, και το καθεστώς του Σίσι στην Αίγυπτο.

Οι Παλαιστίνιοι/ες από την άλλη είναι κατακερματισμένοι, γεωγραφικά και πολιτικά: Στη Γάζα, στα «μπαντουστάν» της Δυτικής Όχθης, στα Ανατολικά Ιεροσόλυμα, μέσα στο ίδιο το Ισραήλ ως πολίτες δεύτερης κατηγορίας, καθώς και στους προσφυγικούς καταυλισμούς του Λιβάνου, της Συρίας, και της Ιορδανίας. Η σημερινή τους εξέγερση στα Ιεροσόλυμα αποτελεί χαστούκι στα όνειρα των αραβικών καθεστώτων, που νόμιζαν πως θα μπορούσαν ομαλοποιήσουν τις σχέσεις τους με το Ισραήλ μέσα από την «ειρήνη του νεκροταφείου», πάνω από το πτώμα του παλαιστινιακού λαού.

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ «ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ Η ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ» – υπάρχει μόνο το κράτος του Ισραήλ που ελέγχει όλη την ιστορική Παλαιστίνη, και έχει επιβάλει διαφορετικά νομικά καθεστώτα στους υπό τον έλεγχό του αραβικούς πληθυσμούς. Υπάρχει μόνο το κράτος του Ισραήλ που παραβιάζει συστηματικά τα σχετικά ψηφίσματα του ΟΗΕ από την ημέρα της ίδρυσής του, με την πλήρη ανοχή της «διεθνούς κοινότητας». Υπάρχει μόνο το κράτος του Ισραήλ, του οποίου οι διακρίσεις έναντι των ίδιων του των πολιτών αραβικής καταγωγής έχουν και επίσημα κωδικοποιηθεί σε νομοθεσίες, όπως τα τελευταία χρόνια με τον περιβόητο «νόμο του έθνους-κράτους».

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ότι η διένεξη δεν ξεκίνησε χθες αλλά εδώ και ένα αιώνα. Το κράτος του Ισραήλ δεν είναι μια δημοκρατία, αλλά ένα καθεστώς απαρτχάιντ, γεγονός που αναγνώρισε και η οργάνωση προάσπισης ανθρωπίνων δικαιωμάτων Human Rights Watch. Είναι το αποτέλεσμα της συστηματικής πολιτικής της εποικιστικής εθνοκάθαρσης του σιωνιστικού κινήματος. Μιας εθνοκάθαρσης που έχει σκοπό το πλήρες «άδειασμα» της ιστορικής Παλαιστίνης από το αραβικό στοιχείο. Οι εξώσεις στο Σέιχ Τζαρρά αποτελούν τη συνέχεια της «Νάκμπα», της βίαιης εκδίωξης 750.000 Παλαιστινίων από τις εστίες τους το 1948, το έτος ίδρυσης του Ισραήλ.

Όπως το εποικιστικό πρόβλημα στη Νότια Αφρική δεν λύθηκε με την αποδοχή της ανωτερότητας της μιας “φυλής” επί της άλλης, έτσι και η μακροπρόθεσμη λύση του παλαιστινιακού ζητήματος βρίσκεται στην κατοχύρωση ίσων δικαιωμάτων για όλους τους κατοίκους της ιστορικής Παλαιστίνης, ανεξαρτήτως θρησκεύματος και εθνοτικής καταγωγής, και σύμφωνα με τις οικουμενικές αρχές προστασίας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ το δικαίωμα του παλαιστινιακού λαού στην ειρηνική καθώς και ένοπλη αντίσταση, όχι μόνο αναφαίρετο ηθικό δικαίωμα κάθε διωκόμενου λαού, αλλά και δικαίωμα αναγνωρισμένο από το διεθνές δίκαιο. Το ότι δεν συμφωνούμε με κάθε μορφή αντίστασης δεν μπορεί να αποπροσανατολίσει από αυτό το ολοφάνερο γεγονός. Οι αυτοσχέδιες ρουκέτες της Χαμάς, εκτός από στρατιώτες, κτυπούν και αθώους Ισραηλινούς πολίτες. Όσοι όμως κρατούν «ίσες αποστάσεις», αποσιωπούν το γεγονός ότι το Ισραήλ ως κατοχική δύναμη με «βόμβες ακριβείας» – και όχι οι αποκλεισμένοι/ες της Γάζας – φέρει την αποκλειστική ευθύνη για το νέο κύκλο αίματος στην περιοχή.

ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΙ/ΕΣ με την παλαιστινιακή αντίσταση, αλλά και με όλους τους ανθρώπους μέσα στο Ισραήλ που αγωνίζονται για ίσα δικαιώματα, με τους αντιρρησίες συνείδησης, καθώς και με όλους τους διαφωνούντες, πανεπιστημιακούς/ες, καλλιτέχνες και άλλους, που βρίσκονται αντιμέτωποι με τον σκοταδισμό του καθεστώτος Νετανιάχου. Προσδιοριζόμαστε ως συνοδοιπόροι ενός παγκοσμίου κινήματος αλληλεγγύης με τον παλαιστινιακό λαό, που αντιστέκεται δηλωμένα σε κάθε μορφή καταπίεσης και αντιπαλεύει τον ρατσισμό, την ισλαμοφοβία, αλλά και τον αντισημιτισμό.

ΑΠΟΡΡΙΠΤΟΥΜΕ την αντισημιτική εξίσωση του σιωνισμού και της πολιτικής του κράτους του Ισραήλ με τους απανταχού της γης ανθρώπους εβραϊκής καταγωγής. Το κράτος του Ισραήλ αναδεικνύεται ως αξιόπιστος σύμμαχος των πιο ακροδεξιών κυβερνήσεων του πλανήτη, από την Ουγγαρία του Όρμπαν μέχρι τη Βραζιλία του Μπολσονάρο, οι οποίες απαρτίζονται από κρυφούς και όχι-τόσο-κρυφούς νοσταλγούς του Ολοκαυτώματος. Εξάγει μηχανισμούς καταστολής «δοκιμασμένους» στους Παλαιστίνιους ανά το παγκόσμιο, όπως τον «Αίαντα» που σχεδόν τύφλωσε τη νεαρή Αναστασία τον περασμένο Φεβράρη.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ως εκ τούτουτην επαίσχυντη στάση της κυβέρνησης του Συναγερμού, που δεν τηρεί πλέον ούτε τα προσχήματα των «ίσων αποστάσεων», ανακοινώνοντας τη συμπαράστασή της στην πολεμική μηχανή του Τελ Αβίβ. Από τον Υπουργό Εξωτερικών που δεν βλέπει νεκρά παιδιά στη Γάζα, στον πρόεδρο του ΔΗΣΥ που επισκέπτεται τον πρέσβη του Ισραήλ για να προσφέρει «ηθική στήριξη», στον εκπρόσωπο της κυβέρνησης Αναστασιάδη που «δεν αλλάζει ιώτα» από τη μονομερή καταδίκη της Χαμάς, η κυβέρνηση του ΔΗΣΥ υπερασπίζεται τη συνέπεια των «τριμερών συνεργασιών» του «αντιτουρκικού άξονα» Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο από δίπλα.

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ τη στάση των ελληνοκυπριακών ΜΜΕ, τα οποία αποσιωπούν πληροφορίες και παραποιούν γεγονότα, προβάλλοντας μια διαστρεβλωμένη εικόνα συμμετρίας ανάμεσα στο πάνοπλο Ισραήλ και τους αποκλεισμένους/ες της Γάζας. Στην προσπάθειά τους να ξεπλύνουν τα αδικαιολόγητα, μεταδίδουν αβάσιμες πληροφορίες για δήθεν χειραγώγηση των Παλαιστινίων από τον Ερντογάν, αποπροσανατολίζοντας έτσι από τα εγκλήματα του Ισραήλ με τη συνηθισμένη εθνικιστική και ισλαμοφοβική υστερία.

Ο ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΛΑΟΣ, που στο σύνολό του βίωσε αποικιοκρατία, ξένες επεμβάσεις, εθνοκάθαρση και ξεριζωμό, τόσο των Τουρκοκυπρίων το 1963/64, όσο και των Ελληνοκυπρίων το 1974, δεν μπορεί να μένει απαθής στην ολομέτωπη δολοφονική επίθεση που δέχεται ο γειτονικός παλαιστινιακός λαός. Για αυτό τον λόγο λέμε ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΑΣ και ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 1. Τον άμεσο τερματισμό της στρατιωτικής συνεργασίας με το κράτος του Ισραήλ και των κοινών στρατιωτικών ασκήσεων, που έχουν ως μοναδικό στόχο τους λαούς της περιοχής αφού αποτελούν προσομοίωση επιθέσεων στη Γάζα όπως και πιθανών επιθέσεων εναντίον του Λιβάνου, της Συρίας και του Ιράν.
 2. Να σταματήσει η κυβέρνηση να παρέχει πολιτικό άλλοθι στην εγκληματική πολιτική του Ισραήλ έναντι του παλαιστινιακού λαού, και να καταδικάσει τις ισραηλινές επιθέσεις στους θεσμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
 3. Να τερματιστεί άμεσα η παραχώρηση διευκολύνσεων στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας στις ένοπλες δυνάμεις καθώς και στις μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ.
 4. Ζητούμε από πολιτιστικούς και κοινωνικούς φορείς, όπως κινηματογραφικά και μουσικά φεστιβάλ και άλλους, να μη ζητούν ή να δέχονται επιχορηγήσεις από την ισραηλινή πρεσβεία για τη διεξαγωγή των εκδηλώσεών τους. Η υποστήριξη αυτή δεν προσφέρεται αλτρουιστικά, αλλά με μοναδικό στόχο το ξέπλυμα του ισραηλινού κράτους στα μάτια της κοινής γνώμης.

Μπορείτε να υπογράψετε πιο κάτω.
Η λίστα με τα ονόματα θα ανανεώνεται τακτικά.

 1. Πόπη Αβραάμ, Ηθοποιός
 2. Λούση Αβρααμίδου, Ακαδημαϊκός
 3. Μαρία Αβρααμίδου, Μουσικός
 4. Φανή Αγησιλάου, Εικαστικός
 5. Ντίνος Αγιομαμίτης, Στέλεχος Εργατικής Δημοκρατίας
 6. Τόνυ Αγκαστινιώτης, Σκηνοθέτης
 7. Κώστας Αδαμίδης, Ψυχίατρος
 8. Αλέξης Αλέκου, Ακαδημαϊκός
 9. Αριάνα Άλφα, Εκπαιδευτικός
 10. Δανάη Άλφα, Ερευνήτρια
 11. Ευθυμία Άλφα, Αρχαιολόγος
 12. Κλειώ Άλφα, Σχεδιάστρια
 13. Λάρα Άλφα, Σχεδιάστρια
 14. Ζωή Αναστασιάδου
 15. Κάλια Ανδρέου, Δημοσιογράφος
 16. Αντώνης Αντωνιάδης, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
 17. Μαρία Αντωνίου, Εκπαιδευτικός
 18. Μάριος Αντωνίου, Εργάτης
 19. Ζωή Αποστολίδου, Συμβουλευτική Ψυχολόγος
 20. Κυριακή Αρέστη, Ακτιβίστρια
 21. Ρέα Αριστοδήμου, Καθηγήτρια Αγγλικών
 22. Λάμπρος Ασβεστάς, Καθηγητής
 23. Ειρήνη Ασημένου, Θεωρητικός Κινηματογράφου
 24. Χρίστος Αχνιώτης, Εκπαιδευτικός
 25. Φαίδωνας Βασιλειάδης, Συνταξιούχος Βιοχημικός
 26. Έλενα Βασιλείου, Ψυχολόγος, Υποψήφια Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Κύπρου
 27. Σταυρούλα Βασιλείου, Άνεργη
 28. Νικολέττα Βερύκιου, Ηθοποιός
 29. Άρης Βιδάλης, Γραφίστας
 30. Σημέλα Βωνιάτη, Ιδιωτική Υπάλληλος
 31. Χριστιάνα Βωνιάτη, Υποψήφια Διδάκτορας (VUB)
 32. Σίσσυ Βώβου, Συνταξιούχος
 33. Ελίνα Γαϊτάνου, Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος
 34. Φλωρεντίνα Γεννάρη
 35. Βαγγέλης Γέττος, Νομικός
 36. Στάλω Γεωργιάδη, Ιδιωτική Υπάλληλος
 37. Τζούλη Γεωργιάδη, Ξενοδοχοϋπάλληλος
 38. Σοφία Γεωργιάδου, Εκπαιδευτικός, Ερευνήτρια στην Εκπαίδευση
 39. Βερόνικα Γεωργίου, Καλλιτέχνις
 40. Δώρος Γεωργίου, Φιλόλογος
 41. Κωσταντίνος Γεωργίου, Σχεδιαστής Κήπων
 42. Μυρτώ Γιάγκου, Αγγειοπλάστης
 43. Γιώργος Γιάλλουρος,  Αμπελουργός/Οινοποιός
 44. Βάσω Γιαννακοπούλου, Μεταφρασεολόγος
 45. Γιαννάκης Γιαννακού, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 46. Κυριακή Γρηγορίου, Νομικός Σύμβουλος
 47. Παντελίτσα Δαλίτου, Ωρομίσθια
 48. Αλέξανδρος Δαμιανού, Φοιτητής
 49. Γιώτα Δημητρίου, Ακαδημαϊκός
 50. Δημήτρης Δημητρίου, Οικονομολόγος
 51. Δημήτρης Δημητρίου, Μαθηματικός Μηχανικός
 52. Θέμος Δημητρίου, Πρώην Πρόεδρος ΕΤΕΚ
 53. Κορίνα Δημητρίου, Νομικός
 54. Λουκία Δημητρίου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Ψυχολογίας, Πανεπιστήμιο Frederick
 55. Μαρία Δημητρίου, Ιδιωτική Υπάλληλος
 56. Σάιμον Δημητρίου, Εκπαιδευτικός
 57. Κυριακή Δημιώτου, Αυτοεργοδοτούμενη
 58. Μαρία Ελευθερίου, Υποψήφια Διδάκτωρ στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
 59. Χρίστος Ελ Χαττάπ, Πολιτικός Επιστήμονας
 60. Νικόλαος Ελ Χαττάπ, Ph.D. Διεθνείς Σχέσεις
 61. Οσβάλδο Εμίντιο Βάσκες Χατζηλύρα, Θεωρητικός/Καλλιτέχνης
 62. Μαρία Εμμανουήλ, Αρχιτέκτονας
 63. Ανθή Ερμογένους, Δημοσιογράφος
 64. Μιχάλης Ερωτοκρίτου, Εκπαιδευτικός
 65. Αγγέλω Ευαγγέλου, Εικαστικός
 66. Άρτεμις Ευαγόρου, Συγγραφέας
 67. Γκαμπριέλα Ευαγγέλου, Διαχειρίστρια, University College London
 68. Ζωζώ Ευριπίδου, Άνεργη
 69. Αδάμος Ευσταθίου, Εκτελεστικός Γραμματέας Ομόνοια 29Μ
 70. Ρεβέκκα Ευσταθίου, Εικαστικός
 71. Χρίστος Ζάνος, Σκηνοθέτης
 72. Πιέρος Ζαπούνης, Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος
 73. Παναγιώτης Ζέζος, Μουσικός/Μέλος του Μουσικού Συγκροτήματος «Ανεμούριο»
 74. Χρυστάλλα Ζέζου, Ιδιωτική Υπάλληλος
 75. Μαίρη Ζήνωνος, Συνταξιούχα Δημόσιος Υπάλληλος
 76. Στράτος Ζολώτας, Μηχανολόγος-Μηχανικός
 77. Χρίστος Ζουμίδης, Ερευνητής
 78. Νεόφυτος Ηλία, Φοιτητής Ιατρικής
 79. Μάγδα Ηγουμενίδου, Ακαδημαϊκός
 80. Αναστασία Θεοδώρου, Εκπαιδευτικός
 81. Θεόδωρος Θεοδώρου, Συνδικαλιστής
 82. Ιωάννα Θεοδώρου, Ινστιτούτο Παστέρ, Παρίσι
 83. Αντώνης Θεοχάρους, ΤΕΠΑΚ
 84. Ευφροσύνη Ιακώβου, Ιστοπαθολόγος
 85. Βασίλης Ιωακειμίδης, Aκαδημαϊκός
 86. Ηλίας Ιωακείμογλου, Οικονομικός Αναλυτής
 87. Γιάννης Ιωαννίδης, Διευθυντής Επιχειρήσεων
 88. Αλεξία Ιωαννίδου, Ψυχίατρος Παιδιών και Εφήβων
 89. Έλενα Ιωαννίδου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Κύπρου
 90. Γρηγόρης Ιωάννου, Κοινωνιολόγος
 91. Εβίτα Ιωάννου, Σκηνοθέτις
 92. Μάριος Ιωάννου, Διδακτορικός Ερευνητής, Freie Universität Berlin
 93. Νατάσα Ιωάννου, Βιολόγος-Περιβαλλοντολόγος
 94. Φανή Ιωάννου, Μουσικός
 95. Νικόλας Καλλινίκου, Φοιτητής Ιατρικής
 96. Στέλιος Καπνίσης, Βιολόγος
 97. Μαριάννα Κατσογιάννου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Γλωσσολογίας στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
 98. Αντρούλλα Καφά, Θεωρητικός/Καλλιτέχνις
 99. Κυριάκος Καραβίας, Ηλεκτρολόγος
 100. Μελίνα Καραόλια
 101. Παραδείσα Καρίμη, Ιδιωτική Υπάλληλος
 102. Στάλω Καρμέλλου, Δασκάλα
 103. Δέσποινα Καρυστιανού, Τattoo Αrtist
 104. Γιώργος Κατάλιακος, Ερευνητής
 105. Βασίλης Καφαντάρης, Εκπαιδευτικός
 106. Γιώργος Καψής, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 107. Νίκος Κίκας, CYTA
 108. Νάντια Κλεάνθους, Διδακτορική Φοιτήτρια
 109. Κωνσταντίνος Κοκολογιάννης, Ραδιοφωνικός Παραγωγός
 110. Ιωσηφίνα Κουμέττου, Ιδιωτική Υπάλληλος
 111. Άννα Κουππάνου, Εκπαιδευτικός, Συγγραφέας
 112. Δήμητρα Κούρρη, Ακαδημαϊκός
 113. Θοδωρής Κούρος, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
 114. Κάθυ Κοσιμάνο Στεφανίδη, Μεταφράστρια/ Επιμελήτρια Κειμένων
 115. Ιωσηφίνα Κουμέττου, Ιδιωτική Υπάλληλος
 116. Μάρω Κουμπαρή, Δασκάλα
 117. Δήμητρα Κουρουγιάννη, Φυσικοθεραπεύτρια
 118. Χρίστος Κρασίδης, Μουσικός, Ψηφιακός Παραγωγός, Ακτιβιστής
 119. Γιώργος Κτίστης, Μέλος του Δικτύου Δράσης για τη Στέγη και την Πόλη
 120. Μιχάλης Κτίστης, Δημοσιογράφος, Λογοτέχνης
 121. Βασιλική Κυπραίου, Ηθοποιός
 122. Γιώργος Κυριακίδης, Γραφίστας
 123. Ξενάκης Κυριακίδης, Οδοντίατρος, Καθηγητής Πανεπιστημίου
 124. Μαρία Κυριάκου, Σκηνοθέτις
 125. Χαριτίνη Κυριάκου, Ζωγράφος
 126. Θέκλα Κυρίτση, Ιστορικός
 127. Κρίς Κωνσταντά
 128. Κυριάκος Κωνσταντά, Επικοινωνιολόγος
 129. Άντρη Κωνσταντίνου, Θεατρολόγος
 130. Δέσποινα Κωνσταντίνου, Νοσηλεύτρια
 131. Κώστας Κωνσταντίνου, Λαϊκός Ποιητής
 132. Κώστας Κωνσταντίνου, Eκπαιδευτικός
 133. Μαρία Κωνσταντίνου, Εκπαιδευτικός
 134. Μάριος Κωνσταντίνου, Εκπαιδευτικός και Ηθοποιός
 135. Σάββας Κωνσταντίνου, Πολιτικός Μηχανικός
 136. Αντριάνα Λαγούδη, Κοινωνική Σχεδιάστρια
 137. Λάζαρος Λαζάρου, Υπάλληλος
 138. Μαρία Λάζου, Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος
 139. Αντωνία Λαμπράκη, Δημοσιογράφος
 140. Λάμπρος Λαμπριανού, Κοινωνιολόγος
 141. Λάμπρος Λάμπρου, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 142. Νικόλας Λάρκου, Διευθυντής Τεχνολογίας
 143. Χριστόφορος Λάρκου, Νομικός, Ακτιβιστής
 144. Μαριάννα Λάρμου, Ανθρωπολόγος
 145. Μυριάνθη Λοϊζου, Πρωτοβουλία Ενάντια στη Φασιστική Απειλή
 146. Ανδρέας Λουκά, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός
 147. Έλενα Λούκα, Οδοντίατρος
 148. Αντωνία Λύρα
 149. Ελένη Λύτρα, Κοινωνική Ψυχολόγος
 150. Αντρέας-Παναγιώτης Μάκη, Μαθητής
 151. Αντώνης Μαδέλλα, Ιδιοκτήτης Χώρου Εστίασης
 152. Ανδρέας Μακρής, Ηθοποιός
 153. Σταύρος Μαραγκός, Αρνητής Στράτευσης
 154. Σοφία Μάτση, Φοιτήτρια
 155. Ιωσηφίνα Μαύρου, Κοινωνιολόγος – Λειτουργός στην Αρχή Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων Κύπρου (ΑΑΕΚ)
 156. Παναγιώτης Μηνά, Μουσικός
 157. Αγγελική Μιχαήλ, Εκπαιδευτικός
 158. Αντώνης Μιχαήλ, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 159. Νεόφυτος Μιχαήλ, Δικηγόρος
 160. Εύης Μιχαηλίδης, Σχεδιαστής Κοσμημάτων
 161. Δέσποινα Μιχαηλίδου, Κοινωνιολόγος, Ακτιβίστρια και Περφόρμερ
 162. Φωτεινή Μιχαηλίδου-Χρίστου, Δικηγόρος
 163. Έλλη Μόζορα, Αριστερή Πτέρυγα και Σύνδεσμος Φιλίας Κύπρου-Παλαιστίνης
 164. Ισμήνη Μουζακίτη, Ιδιωτική Υπάλληλος
 165. Αναστασία Μουσκεφτάρα, Εκπαιδευτικός
 166. Αντώνης Μπαλασόπουλος, Aκαδημαϊκός
 167. Γιώργος Μύαρης, Εκπαιδευτικός
 168. Ευγενία Μωυσέως, Μέλος Συντονιστικής Κινήματος Ενάντια στις Εκποιήσεις
 169. Νεόφυτος Νεοφύτου, Δημοσιογράφος
 170. Μαρίνα Νεοφύτου, Καθηγήτρια, Πανεπιστήμιο Κύπρου
 171. Λούσια Νικολαΐδου, Αρχιτέκτονας
 172. Άντρη Νικολάου, Γραμματέας, Εκτελεστικός Βοηθός
 173. Αργυρώ Νικολάου, Ακαδημαϊκός, Σκηνοθέτις
 174. Κάτια Νικολάου, Αυτοεργοδοτούμενη
 175. Πέτρος Νικολάου
 176. Στάλω Νικολάου, Σκηνοθέτις
 177. Αντρία Νόνη, Οδοντίατρος
 178. Κωνσταντίνος Ξενοφώντος, Ακαδημαϊκός, Μαθηματική Παιδεία
 179. Έλενα Ξυδά, Μουσικός
 180. Ιωάννης Ξύδης, Λογιστής
 181. Γιώργος Οδυσσέως, Υποψήφιος Διδάκτωρ Ιστορίας, Μάντσεστερ
 182. Δάφνος Οικονόμου, «ΑΝΑΤΡΟΠΗ», Βιβλιοθηκονόμος
 183. Γιούλα Οικονόμου, Οπτικός
 184. Μάρκος Οικονόμου, Εκπαιδευτικός, Προοδευτική Κίνηση Καθηγητών
 185. Μέλτσια Οικονόμου, Mαθήτρια
 186. Λεώνη Οικονόμου, Mαθήτρια
 187. Τάνια Οικονόμου, Μουσικός
 188. Ανδρέας Ονουφρίου, Εκπαιδευτικός
 189. Ανδρέας Ορφανίδης, Συνταξιούχος
 190. Μάκης Οτμάν, Προγραμματιστής, Διευθυντής Εταιρίας
 191. Στυλιάνα Παγδατή, Αρχιτέκτονας
 192. Αντρέας Παναγιώτου, Κοινωνιολόγος
 193. Θεοφανώ Παναγή, Νομικός Σύμβουλος
 194. Χριστόδουλος Παναγιώτου, Καλλιτέχνης
 195. Ρίτα Παναούρα, Ακαδημαϊκός, Πανεπιστήμιο Frederick
 196. Ραγιάνα Παπά, Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος
 197. Γιώργος Παπαγεωργίου, Μουσικολόγος
 198. Γιάννης Παπαδάκης, Ακαδημαϊκός – Κοινωνικός Ανθρωπολόγος
 199. Καίτη Παπαδήμα, Σκηνοθέτις
 200. Ανθούλα Παπαδοπούλου, Κοινωνιολόγος
 201. Πέτρος Παπακωνσταντίνου, Μουσικός/Μέλος Μουσικού Συγκροτήματος «Ανεμούριο»
 202. Ευτύχιος Παπανικολάου, Βιοκαλλιεργητής
 203. Ανδρέας Παρπαρίνος, Δικηγόρος
 204. Μαρία Παππά, Χειροτέχνης
 205. Μαρίνα Παρισινού, Μπλόγκερ
 206. Μιχάλης Παυλίδης, Αρχιτέκτονας
 207. Ορέστης Παυλίδης, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 208. Αλέξανδρος Παύλου, Νομικός
 209. Πατρίκιος Παύλου, Νομικός
 210. Λούκας Περικλέους, Εκπαιδευτικός
 211. Μαρία Πετρίδη, Ανεξάρτητη Συγγραφέας, Μεταφράστρια & Συντάκτρια Κειμένων
 212. Τζούλια Πέτρου, Μουσικός
 213. Νάταλη Πεχλιβάνη, Σχεδιάστρια Μόδας
 214. Ανδρέας Πιπερίδης, Διδακτορικός Φοιτητής Διεθνούς Δικαίου
 215. Ζωή Πιπονίδου, Εκπαιδευτικός
 216. Φλωράκης Πιτσιλλούδης, Ιδιωτικός Υπάλληλος
 217. Σέργιος Πογιατζής, Αρχαιολόγος
 218. Στέφανη Πολυκάρπου, Διαχειρίστρια Πολιτιστικών Προγραμμάτων
 219. Νάσια Πουίκα, Ιδιωτική Υπάλληλος
 220. Λίνα Πρωτοπαπά, Διδακτορική Φοιτήτρια
 221. Θεόδωρος Ρακόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πανεπιστήμιο Όσλο
 222. Γιώργος Ραχματούλιν, Κινηματογραφιστής
 223. Ανδρέας Ριρής, Λειτουργός Τύπου
 224. Ελεονώρα Ρούσου, Μουσικός
 225. Ολίβιος Ρούσος, Γραφίστας
 226. Σοφοκλής Ρούσος, Γραφίστας
 227. Λέανδρος Σαββίδης, Ακαδημαϊκός
 228. Κούλα Σαββίδου, Εικαστική Καλλιτέχνις
 229. Ντέλλα Σαββίδου, Μαθήτρια
 230. Αγγελική Σαμαρά, Νομικός
 231. Ιωάννα Σαμαρά, Νομικός
 232. Πάνος Σαματάς, Αρχιτέκτονας
 233. Μιχαέλλα Σιάμιλη, Φοιτήτρια
 234. Κωνσταντίνος Σιαμπτάνης, Φοιτητής
 235. Κύπρος Σιαπάνης
 236. Ανδρούλλα Σιάτη, Συνταξιούχα Εκπαιδευτικός και Ακτιβίστρια
 237. Σταύρος Σιδεράς, Μέλος Εργατικής Δημοκρατίας, Συνταξιούχος
 238. Άγγελος Σοφοκλέους, Διδακτορικός Ερευνητής Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο του Γιορκ
 239. Βαλεντίνα Σοφοκλέους, Ηθοποιός
 240. Υάνθη Σπαρσή, Ελεύθερη Επαγγελματίας
 241. Άντρη Σπυριδάκη, Μουσικός
 242. Θάλεια Σπυρίδου, Επιμελήτρια
 243. Αγγέλα Σταύρου, Θεατρολόγος
 244. Αναστασία Σταύρου, Νομική Σύμβουλος
 245. Μυρούλα Στεφανίδη, Ψυχολόγος
 246. Στέφανος Στεφανίδης, Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κύπρου, Ποιητής
 247. Νίκος Στέφου, Καλλιτέχνης
 248. Διαμάντω Στυλιανού, Μεταφράστρια
 249. Νικόλας Στυλιανού, Εκπαιδευτικός
 250. Στυλλής, Ηχολήπτης
 251. Παναγιώτα Σώσειλου, Κλινική Ψυχολόγος
 252. Κατερίνα Σωτηριάδου, Νομική Σύμβουλος
 253. Χαράλαμπος Σωφρονίου, Διδακτορικός Ερευνητής, Πανεπιστήμιο του Nottingham
 254. Σταύρος Τομπάζος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Πανεπιστήμιο Κύπρου
 255. Φρειδερίκη Τομπάζου, Μουσικός/Τραγουδίστρια
 256. Χρίστος Τομπάζος, Συνδικαλιστής
 257. Ιουλίτα Τουμαζή, Θεωρητικός Τέχνης
 258. Μαρία Τουμάζου, Κοινωνική Επιστήμονας
 259. Λεόντιος Τουμπούρης, Εικαστικός
 260. Τερέζα Τούρβα, Αρχιτέκτονας
 261. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης, Συνταξιούχος
 262. Αλέκος Τριγγίδης, Οικονομολόγος
 263. Μαριλένα Τριμιθιωτη, Χημικός
 264. Δημήτρης Τριμιθιώτης, Ακαδημαϊκός
 265. Νίκος Τριμικλινιώτης, Καθηγητής Κοινωνιολογίας, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
 266. Μερόπη Τσιμίλλη, Φυσικός, Μέλος Αριστερής Πτέρυγας
 267. Σταυρούλα Τσιπλάκου, Γλωσσολόγος
 268. Φάνος Φανή, Δικηγόρος
 269. Νίκος Φιλίππου, Ακαδημαϊκός
 270. Λέανδρος Φίσερ, Κοινωνικός Ανθρωπολόγος/Πολιτικός Επιστήμονας
 271. Μάζος Φλουρέντζου, Αριστερή Πτέρυγα
 272. Φλουρέντζος Φλουρέντζου, Μηχανικός Οικολογίας και Ενέργειας
 273. Αλμπέρτο Φλωρεντίν, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός, «ΑΝΑΤΡΟΠΗ» (απόγονος Εβραίων της Θεσσαλονίκης, θυμάτων της ναζιστικής γενοκτονίας)
 274. Ισαβέλλα Φλωρεντίν, Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια, Health Economics
 275. Μαίρη Φλωρεντίν, Συνταξιούχος Σχεδιάστρια
 276. Άδωνις Φλωρίδης, Σκηνοθέτης
 277. Αλκηστις Φοινικαρίδου, Βιολόγος Ερευνήτρια, King’s College London
 278. Αθηνά Φράγκου, Συνταξιούχος
 279. Χριστίνα Φράγκου, Εκπαιδευτικός
 280. Τζένη Φρυδά, Συνταξιούχα Δημοτική Υπάλληλος
 281. Ντίνος Χαραλαμπίδης, Ηλεκτρολόγος Μηχανικός
 282. Νικολέττα Χαραλαμπίδου, Νομικός
 283. Ανδρέας Χαραλάμπους, Ειδικός Πολιτικής Επικοινωνίας
 284. Άννα Χαραλάμπους, Νοικοκυρά
 285. Απόλλωνας Χαραλάμπους, Ηλεκτρολόγος-Μηχανικός, Dyson, Μπρίστολ
 286. Γιώργος Χαραλάμπους, Ακαδημαϊκός-Πολιτικός Επιστήμονας
 287. Ελένη Χαραλάμπους, Δικηγόρος, Νομικός Σύμβουλος
 288. Μιχάλης Χαραλάμπους, Διαχειριστής Χαρτοφυλακίων
 289. Μερόπη Χαρικλείδου, Εκπαιδευτικός
 290. Χαρά Χατζηαδάμου, Γραφίστρια
 291. Άλκης Χατζηανδρέου, Εικαστικός
 292. Γιάννος Χατζηγεωργίου, Φοιτητής
 293. Μαρίνα Χατζηγιάννη, Γιατρός
 294. Σταυρούλα Χατζηγιάννη, Κοινοβουλευτική Συνεργάτιδα, ΑΚΕΛ
 295. Δημήτρης Χατζηδημητρίου, Συνταξιούχος Καθηγητής Μαθηματικών και Πολιτικός Ακτιβιστής
 296. Χριστίνα Χατζηζαχαρίου, Σκηνοθέτρια και Μοντέζ
 297. Λούης Χατζηιωάννου, Βιολόγος-Ερευνητής
 298. Χρίστος Χατζηιωάννου, Μεταδιδακτορικός Ερευνητής, Τμήμα Κλασικών Σπουδών και Φιλοσοφίας, Πανεπιστήμιο Κύπρου
 299. Αντώνης Χατζηκυριάκου, Ιστορικός-Οθωμανολόγος
 300. Σούλα Χατζήκυριακου, Δημοσιογράφος
 301. Φάνος Χατζήκυριακου, Μηχανικός Περιβάλλοντος
 302. Μαρία Χατζημιχαήλ, Συνταξιούχα Εκπαιδευτικός
 303. Μαρία Χατζημιχαήλ, Ερευνήτρια Πολιτικής Οικολογίας
 304. Έλλη Χατζηνεοφύτου, Μεταφράστρια
 305. Μαρία Χατζηπαύλου, Ακαδημαϊκός, Ακτιβίστρια
 306. Ανδριανή Χατζηπολυκάρπου, Άνθρωπος
 307. Αλκίνοος Χατζηχρίστου, Φοιτητής
 308. Γιώργος Χατζηχρίστου, Αρχιτέκτονας, Ακαδημαϊκός
 309. Δημήτρης Χειμώνας, Καλλιτέχνης
 310. Αντώνης Χειμωνίδης, Συνταξιούχος Καθηγητής Φυσικής
 311. Ανδρέας Χοιράς, Συνταξιούχος
 312. Μαρία Χρυσάνθου, Καθηγήτρια Ιστορίας – Δημοσιογράφος
 313. Ελένη Χριστοδούλου, Ημικρατική Υπάλληλος
 314. Σωτηρούλα Χριστοδούλου, Γιατρός
 315. Νίκος Χριστοφή, Ακαδημαϊκός
 316. Μαρίνα Χριστοφίδη, Ερευνήτρια
 317. Χρίστος Χριστοφίδης, Τέως Γενικός Γραμματέας Ένωσης Συντακτών Κύπρου
 318. Ανδρέας Χριστοφόρου, Μηχανικός Πληροφορικής/Ερευνητής
 319. Ελίζα Χριστοφόρου, Εκπαιδευτικός
 320. Κάλλη Χριστοφόρου, Εκπαιδευτικός
 321. Μαρία Χριστοφόρου, Μητέρα 
 322. Χρίστος Χριστοφόρου, Εκπαιδευτικός
 323. Κατερίνα Χρίστου, Διοικητικός λειτουργός ΑΠΚΥ
 324. Μαρία Χρίστου, Ιδιωτική Υπάλληλος
 325. Μαρίτσα Χρίστου, Στρατιωτικός
 326. Χρίστου Μιράντα, Ακαδημαϊκός
 327. Τζωρτζίνα Χρίστου, Κοινωνική Ανθρωπολόγος
 328. Χρίστος Χρίστου, Συνταξιούχος Εκπαιδευτικός
 329. Elizabeth Elston, Δασκάλα
 330. Peter Eramian, Καλλιτέχνης
 331. Lucy Ferasi, Γιατρός
 332. Nabeel Ibrahim, Οδοντίατρος
 333. Julio, Ράπερ
 334. Falak Shawwa
 335. Nora Shawwa, Παλαιστίνια Κάτοικος Κύπρου από τη Γάζα
 336. Shengul
Advertisement

Published by cypruspalestinesolidarity

Αυτή είναι η διαδικυακή παρουσία ενός ψηφίσματος διαμαρτυρίας Κυπρίων πολιτών και άλλων, που διαμένουν στην Κύπρο, ενάντια στην επίθεση του κράτους του Ισραήλ κατά του λαού της Παλαιστίνης.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: